Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnąca, o pięknym kolorze, polecam nie tylko na święta.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 170
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 170
Składniki
Cukier puder z cukrem waniliowym, skórką z cytryny i solą ucieramy razem z masłem.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku.
Do utartej masy dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy.
Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną lub bułka tartą foremki z kominem przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180.C przez 50 minut.
Po upieczeniu babkę wyjmujemy z piekarnika, a z foremki wyjmujemy po 15 minutach. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
;-d