Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananasowy piaskowiec"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 116
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 116
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem. Kolejno domieszaj jajka. Obie mąki połącz z proszkiem do pieczenia. Wsyp porcjami do ucieranej masy. Ananasy osącz. Około 5 łyżek zalewy domieszaj do ciasta, resztę zachowaj.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Nałóż ciasto. Piecz 50 min w 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Budyń rozmieszaj w 1/2 szkl. zalewy z ananasów. Mleko zagotuj, wlej budyń. Gotuj minutę. Wystudź.
Polewę stop. Ananasy posiekaj. Budyń utrzyj z masłem. Dodaj ananasy. Placki przełóż kremem. Pole wą oblej ciasto, ew. udekoruj.Źródło: Tina