Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja te bułeczki zrobiłam w formie do muffinek, co nie zmniejszyło walorów smakowych tym łakociom.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Nagrzać piekarnik do 175st. C.
Jogurt wymieszać z sodą.
Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i solą dodawać na przemian jogurt i cukier zmiksowany z jajkiem i olejem.
Do masy dodać zapach cytrynowy, otręby i wymieszać. Na końcu wrzucić jagody lekko oprószone mąką i delikatnie wymieszać.
Nałożyć do foremek i piec 40 minut. Jeść po wystygnięciu. Życzę SMACZNEGO!