Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Anielskie ciasteczka"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Do miski wbij umyte jajka. Dosyp cukier i sól, zmiksuj lub ubij na jasną, puszystą masę. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i domieszaj do masy jajecznej. Połącz z wodą z mleczkiem kokosowym (ciasto powinno być gęste, jeśli jest za rzadkie, dosyp trochę mąki pszennej). Wyrabiaj przez kilka minut.
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej (ok. 1 litra). Chwytając między dwie łyżki małe porcje ciasta wkładaj je na tłuszcz. Olej musi wrzeć, by ciastka od razu się ścięły. Łyżki zanurzaj w zimnej wodzie. Smaż pączki na złoty kolor, wyjmuj je na grubą warstwę ręcznika papierowego. Zostaw do ostygnięcia.
Wymieszaj cukier puder z wiórkami i orzechami. Przygotowaną mieszanką posyp pączusie.Źródło: Naj