Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na dworze jest taki upał mini arbuzowe serniczki podbiją serca miłośników słodkości. Tak proste w przygotowaniu i tak nie wiele składników a są naprawdę przepyszne i efektowne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Przyrządzamy wg opakowania galaretkę truskawkową i czekamy aż przestygnie. Wlewamy na ok 1/2 wysokości foremek silikonowych do muffinek (mogą być klasyczne bądź serduszka). Następnie dodajemy płatki czekolady i wstawiamy do lodówki aż galaretka się zetnie.
Do szklanki dodajemy żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na 8 min do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do rozpuszczenia w mikrofali na 8 sekund - mieszamy. W misce ubijamy serek danio na wysokich obrotach przez 2 minuty następnie dodajemy troszkę serka do żelatyny - szybko mieszamy. Łączymy wszystko i miksujemy. Wylewamy masę serową na czerwoną galaretkę. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zielona. Jeśli będą to foremki serduszka starczy nam pół galaretki jeśli klasyczne można użyć całej. Kiedy masa serowa stężeje dodajemy zieloną galaretkę. Całość odstawiamy do stężenia i podajemy po wyjęciu z foremek.