Do góry

Desery Przepis na:

Arbuzowy przysmak

Arbuzowy przysmak

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Arbuzowy przysmak"

Składniki

  • 300 g herbatników
  • 3/5 kostki do pieczenia Kasia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki wody
  • 50 g żelatyny
  • 600 g gęstego jogurtu
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 800 g arbuza
  • 100 ml grenadyny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku. Dodaj pokruszone herbatniki. Masą wyłóż dno tortownicy. Ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.

  2. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Odstaw. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem. Jogurt wymieszaj z połową żelatyny. Dodaj śmietankę. Arbuza pokrój w kostkę. Połowę odłóż. Resztę zmiksuj z grenadyną i wymieszaj z pozostałą żelatyną. Na spód z ciasteczek wyłóż masę jogurtową i powkładaj kawałki arbuza. Gdy lekko stężeje, wylej masę arbuzową i ponownie schłodź.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń