Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Arbuzowy przysmak"
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Składniki
Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku. Dodaj pokruszone herbatniki. Masą wyłóż dno tortownicy. Ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Odstaw. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem. Jogurt wymieszaj z połową żelatyny. Dodaj śmietankę. Arbuza pokrój w kostkę. Połowę odłóż. Resztę zmiksuj z grenadyną i wymieszaj z pozostałą żelatyną. Na spód z ciasteczek wyłóż masę jogurtową i powkładaj kawałki arbuza. Gdy lekko stężeje, wylej masę arbuzową i ponownie schłodź.Źródło: Takie jest życie