Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne gruszki w winie"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 332
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 9
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 486
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 332
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 9
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 486
Składniki
Gruszki umyj, obierz cienko ze skórki pozostawiając ogonki. Ustaw w rondelku i zalej wodą tak, by były niemal zupełnie zakryte. Dodaj goździki, cukier, kawałek kory cynamonu, anyż, skórkę oraz sok z cytryny. Gotuj 5 minut.
Dolej czerwone wino, chwilę ogrzewaj razem, aby gruszki nabrały winnego koloru. Zdejmij z ognia. Gruszki wyjmij, ustaw w pucharkach. Winny sos gotuj jeszcze kilka minut, aż zredukuje objętość o połowę. Polej owoce w pucharkach, udekoruj melisą.
Czas ok. 25 min; porcja – 170 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety