Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybkie,tanie i smakuje każdemu.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Rozpuść w garnku masło,dodaj miód i chwilę potrzymaj na ogniu.Odstaw aż przestygnie. Przestudzone masło przelej do garnka,dodaj do niego mąkę,proszek,jajka,wiórki i wymieszaj. Pomarańczę dobrze umyj,zetrzyj całą skórkę na tarce i dodaj do ciasta.Wyciśnij sok z całej pomarańczy i również dodaj do ciasta.Wszystko wymieszaj. Przygotuj keksówkę,przelej do niej ciasto.Piecz w 180 stopniach przez 45-50min. Polewę przygotujesz rozpuszczając łyżkę masła i dodając do niego kakao.Możesz jeszcze posypać wiórkami. Smacznego;)