Do góry

Desery Przepis na:

Baba pomarańczowa na miodzie z wiórkami kokosowymi

Baba pomarańczowa na miodzie z wiórkami kokosowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 679

Dodano:

Odsłon: 10867

Ciasto szybkie,tanie i smakuje każdemu.
Reklama
Reklama
Baba pomarańczowa na miodzie z wiórkami kokosowymi

Przygotowanie

  1. Rozpuść w garnku masło,dodaj miód i chwilę potrzymaj na ogniu.Odstaw aż przestygnie.

    Przestudzone masło przelej do garnka,dodaj do niego mąkę,proszek,jajka,wiórki i wymieszaj.
    Pomarańczę dobrze umyj,zetrzyj całą skórkę na tarce i dodaj do ciasta.Wyciśnij sok z całej pomarańczy i również dodaj do ciasta.Wszystko wymieszaj.

    Przygotuj keksówkę,przelej do niej ciasto.Piecz w 180 stopniach przez 45-50min.

    Polewę przygotujesz rozpuszczając łyżkę masła i dodając do niego kakao.Możesz jeszcze posypać wiórkami.

    Smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń