Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczka z kuleczkami czekoladowymi"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 186
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 186
Składniki
Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę i mocno schłodź. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek połącz z utartymi żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Porcjami wsyp do masy jajecznej, delikatnie mieszając. Małe foremki wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. Ciastka wystudź, wyjmij. Skrop sokiem z likierem.
Czekoladową śmietanę ubij, przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij na wierzch każdego ciastka po kilka kuleczek kremu. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przed podaniem każdy torcik lekko oprósz kakao i obłóż owocami.Źródło: Tina