Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Jajka wbij do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Postaw nad gankiem z parującą wodą. Ubijaj, aż masa będzie puszysta. Zdejmij z kąpieli wodnej, przestudź, ciągle ubijając. Obie mąki połącz z proszkiem. Wsyp do ucieranej masy. Dolej olej, delikatnie wymieszaj ciasto.
Żaroodporne foremki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem. Napełnij ciastem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Przestudź, rozetnij.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Babeczki przełóż bitą śmietaną. Udekoruj owocami i cukrowymi perełkami.Źródło: Tina