Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki na musie jogurtowym"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 75
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 75
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Składniki
Mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia mieszam. Truskawki miksuję, łączę z jogurtem. W osobnym naczyniu ubijam jajka i warstwami wsypuję suche i zmiksowane truskawki (do wyczerpania się składników). Ciasto nakładam do foremek (do 3/4 ich wysokości).
Babeczki piekę w temp. 190oC 20-25 min. Studzę. Można je posypać cukrem pudrem.
45 min • Porcja ok. 330 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie