Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki niczym bukieciki"
Polecam.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Składniki
Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha. Poturlaj ją po blacie, mocno dociskając dłonią. Potem rozetnij, wyciśnij sok.
Mąkę przesiej do miseczki razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dosyp cukier. Mleko zagotuj. Wrzucić połamaną czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj razem, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Do sypkich składników wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką oraz sok. Wbij jajka. Wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż papierowymi foremkami. Nałóż ciasto. Piecz 25 minut w temp. 180°C. W tym czasie przygotuj krem: masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. W czasie ucierania dodawaj porcje twarogu. Krem podziel na kilka części. Do każdej domieszaj kilka kropli innego barwnika spożywczego.
Kremy przełóż do osobnych szpryc cukierniczych. Na każdą babeczkę wyciśnij sporą rozetkę kremu. Ciastka wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj je cukrowymi kwiatkami, listkami oraz perełkami.Źródło: Naj