Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki owsiane"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Do żółtek dodaj otręby, serek, cukier, proszek do pieczenia i kakao. Całość zmiksuj. Śliwki umyj i osusz. Następnie usuń pestki, pokrój owoce na mniejsze kawałki, a potem dodaj do ciasta. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z ciastem i delikatnie wymieszaj.
Wlej masę do silikonowych foremek (do papierowych ciastka się przyklejają). Piekarnik rozgrzej do 180°C. Włóż do niego babeczki i piecz około 25 minut. Gotowy deser posyp cukrem pudrem lub polej gorącą czekoladą.Źródło: Super TV