Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z kremem różanym"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem. Miksując, dodaj jajka. Przesiej mąkę i proszek, wlej sok z cytryny, mleko, dodaj 2/3 skórki z cytryny. Wymieszaj. Foremki wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do połowy. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C.
Masło na krem utrzyj z cukrem pudrem, dodaj śmietanę, wodę różaną i barwnik. Wszystko zmiksuj i nałóż do szprycy. Wystudzone babeczki udekoruj kremem, konfiturą i skórką z cytryny.Źródło: Dobry Tydzień