Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
Masło utrzyj cukrem, cukrem waniliowym i solą. Kolejno domieszaj jajka. Dobrze utrzyj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z proszkiem budyniowym.
Porcjami dosyp do ucieranej masy maślanej i wlej mleko. Ponownie utrzyj mikserem.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki, skrop sokiem z cytryny i dodaj do ciasta. Formę z kominkiem posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Nałóż przygotowane ciasto.
Babkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz około godziny. Gotową babkę studź 10 minut w foremce.
Potem ciasto wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj