Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka cytrynowa w gęstym lukrze"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Rodzynki zalej wódką, odstaw. Przecedź, osusz. Drożdże, trzy łyżeczki cukru i 6 łyżeczek mąki rozrób w ciepłym mleku. Odstaw na 15-20 min. Margarynę stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj resztę cukru, cukier waniliowy, rodzynki i skórkę z cytryny, połącz. Dodaj rozczyn, roztrzepane jajko i żółtka oraz margarynę.
Wyrób. Gdy wyrośnie, ponownie zagnieć, włóż do formy. Odstaw na 20 min. Piecz 40-45 min w 180°C. Lukier: białka, sok z cytryny i cukier pudrem utrzyj na gęstą masę. Polukruj babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie