Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Składniki
Do miski przesiej mąkę, zrób w niej wgłębienie. Łyżkę cukru oraz drożdże wymieszaj w gorącym mleku, po czym wlej do dołka w mące.
Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a następnie połącz z jajkami, resztą cukru oraz roztopionym masłem.
Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 50 minut.
Białko jajka utrzyj z cukrem pudrem. Tak przygotowanym lukrem polej babkę. Na koniec udekoruj ją cienkimi plasterkami pomarańczy.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: trudny.Źródło: Telemax