Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka drożdżowa z powidłami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 53
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 53
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Drożdże, po łyżce mąki, cukru i odrobinę mleka utrzyj. Masło stop, ostudź. Żółtka roztrzep z jajkiem i mlekiem. Gdy rozczyn wyrośnie, dodaj resztę mąki, cukru, masę żółtkową. Wyrabiaj, dodając masło. Odstaw w ciepłe miejsce.
Ciasto ponownie wyrób, rozwałkuj. Posmaruj powidłami, zostawiając wolny pasek. Ciasto pokrój na paski, ułóż w formie, jeden na drugim, dżemem do góry. Przykryj wolnym paskiem ciasta. Odstaw na 20 min. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie