Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jabłkowo-marchewkowa"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Składniki
Formę z kominkiem (o poj. 1,7 litra) posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Piekarnik rozgrzej do 175°C.
Marchewki obierz, umyj, drobno zetrzyj. Jabłko obierz, wytnij gniazdo nasienne, miąższ zetrzyj tak samo jak marchewkę. Natychmiast skrop go sokiem z cytryny i wymieszaj z marchewką. utrzyj 175 g masła z cukrem, szczyptą soli i cynamonem. Kiedy masa będzie jasnokremowa, dodaj jajka, całą mąkę i proszek do pieczenia. Szybko wymieszaj z marchewką i jabłkami.
Ciasto przełóż do formy. Wstaw do piekarnika na 45–55 minut. Po 35 minutach przykryj kawałkiem folii alumi- niowej, żeby wierzch za bardzo się nie zrumienił. Upieczoną babkę studź 10 minut w foremce. Potem wyjmij i poczekaj, aż całkowicie wystygnie.
Przygotuj polewę: twaróg połącz z 25 g masła i cukrem pudrem, ucieraj mikserem 5 minut. W trakcie ucierania porcjami dolewaj mleko. Schłodzoną babkę posmaruj polewą i wstaw do lodówki na 30 minut.Źródło: Twój Styl