Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Składniki
Wodę podgrzewam z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję margarynę. Gdy cukier i margaryna się rozpuszczą, odstawiam do wystygnięcia. Owoce kandyzowane wsypuję do miski i dokładnie obtaczam w dwóch łyżkach mąki.
Do chłodnej wody z dodatkami dodaję żółtka, następnie, stopniowo, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksuję do połączenia wszystkich składników. Dodaję pianę ubitą z białek i kandyzowane owoce. Bardzo delikatnie mieszam.
Ciasto wlewam do natłuszczonej foremki. Piekę około 60 minut w temperaturze 190oC. Z cukru pudru i odrobiny gorącej wody ucieram lukier. Polewam wystudzone ciasto.
Wierzch babki dekoruję kandyzowaną mieszanką owocową.
Wartość odżywcza jednej porcji 266 kcal Białko 5,4 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 55 g
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł
<strong>Monika Kubacka, Szczecin</strong>Źródło: Rewia