Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka lekka jak puch"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Zalej połowę mąki wrzącym mlekiem. Gdy ostygnie, dodaj pokruszone drożdże. Postaw rozczyn w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Utrzyj żółtka z cukrem, a następnie połącz z mąką oraz rozczynem. 3. Do wyrobionego ciasta dodaj rum, roztopione i schłodzone masło oraz sól. Na koniec dosyp umyte, osaczone i posypane mąką rodzynki.
Nasmarowaną masłem formę wypełnij do połowy ciastem i odstaw w ciepłe miejsce.
Gdy wyrośnie piecz babkę 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV