Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka marchewkowa"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Utrzyj żółtka z cukrem, a białka ubij na sztywną pianę.
Połącz w dużej misce przygotowane z przesianą przez sito mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem białym i wanilinowym, sodą oczyszczoną, cynamonem oraz szczyptą soli.
Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a gorzką czekoladę – na średnich.
Dorzuć wiórki do miski i zalej całość szklanką oleju (najlepiej rzepakowego). Delikatnie wymieszaj ciasto.
Wyłóż foremkę na babkę papierem do pieczenia (możesz zamiennie nasmarować ją olejem i wysypać bułką tartą). Wylej do niej ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 45 minut.
Gotową babkę polej gorącym lukrem.
Czas: 80 min. 1 porcja = 150 kcal.Źródło: Kurier TV