Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka migdałowa"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 902
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 902
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Migdały wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Kawę rozpuść w rumie. Rodzynki namocz. Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodając po 1 żółtku. Miksując dodawaj stopniowo mąkę na przemian z kawą.
Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do masy, wlej aromat. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą, wylej masę, piecz 60 minut w 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień