Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, puszyste ciasto. Na dodatek dynia nadała mu piękny pomarańczowy kolor. Serdecznie polecam.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 445
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 67
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 149
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 445
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 67
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 149
Składniki
Końcówkami robota utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać.Dodać puree z dyni. Na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać nadal na małych obrotach. Żurawinę wmieszać do ciasta przy pomocy łopatki.
Keksówkę o wymiarach 11x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C około 70 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.