Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka z rabarbarem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 261
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 355
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 261
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 355
Składniki
Masło utrzyj, dodaj żółtka i cukier. Białka ubij, wymieszaj z masą. Mąki połącz z proszkiem, przesiej do masy, dodaj śmietanę, wymieszaj.
Formę wysmaruj margaryną, posyp bułką tartą. Wylej ciasto, na wierzchu ułóż obrany rabarbar. Posyp cukrem. Piecz 40 minut w 180°C.
CZAS: 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień