Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babki z sosem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 149
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 149
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i wysyp cukrem. Czekoladę połam, mieszając rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź, dodaj pokrojone masło. Mieszaj do rozpuszczenia. Jajka zmiksuj z 15 dag cukru na pianę. Połącz z masą czekoladową oraz przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto rozłóż do foremek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 15 minut (jeśli masz małe foremki 8 minut – środek musi zostać płynny). Wyjmij je i ostudź.
Maliny (mogą być mrożone) wrzuć do rondelka. Wsyp resztę cukru. Dodaj 5 łyżek wody, zagotuj. W kolejnych 5 łyżkach wody rozprowadź 2 łyżki skrobi. Dodaj do sosu w rondelku. Gotuj jeszcze minutę. Podawaj do babek.
porcji, czas ok. 50 min; porcja – 590 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety