Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakaliowe jabłuszka"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Jabłka umyj, osusz, pozostaw ze skórką. Zetnij czapeczki, odłóż. Ostrożnie wydrąż ostrym nożem gniazda nasienne i część miąższu. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rodzynki namocz, odstaw na kilkanaście minut, a potem osącz.
Chudy biały ser rozdrobnij widelcem. Dodaj cukier do smaku (1-2 łyżeczki), starannie utrzyj. Masę serową połącz z żurawiną ze słoika, rodzynkami, posiekanymi orzechami włoskimi oraz mielonym cynamonem.
Masą napełnij jabłka. Formę do zapiekania posmaruj masłem. Ustaw pionowo owoce. Przykryj czapeczkami. Podlej 100 ml wody. Zapiekaj 25 min w 180 st. Posyp cukrem pudrem.
Czas ok. 35 min; porcja – 150 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety