Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan nadziewany kaszą owsianą"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 746
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 837
Polecam.
Odsłon: 583
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 480
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 746
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 837
Polecam.
Odsłon: 583
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 480
Składniki
Kaszę gotuję 15 minut. Wyjmuję z woreczka i studzę. Bakłażany kroję wzdłuż, wydrążam środek. Posypuję obficie solą. Odstawiam na 30 minut. Spłukuję zimną wodą i osuszam. Smaruję olejem i wkładam do piekarnika (200 stopni) na 35 minut. Dynię obieram i kroję w kostkę.Układam na osobnej blaszce na papierze do pieczenia. Posypuję bazylią, rozmarynem , oregano, solą, pieprzem. Piekę 5-10 minut w temp. 190 stopni. Dynia ma być lekko miękka.
Miąższ wydrążony z bakłażana duszę, dodaję do kaszy. Natkę pietruszki kroję drobno, tofu tnę w małą kostkę. Dodaję do kaszy razem z upieczoną dynią. Doprawiam solą i pieprzem. Farszem napełniam bakłażanowe łódki, dodaję połówki pomidorków koktajlowych i wstawiam na 10 minut do piekarnika (200 stopni).Źródło: Tina