Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan po francusku ze szpinakiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34676
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34676
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Masło stop, włóż szpinak, pod- duś. Dodaj śmietanę i posiekany czosnek, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem, podduś. Ostudź.
Bakłażan pokrój w plastry, skrop oliwą, oprósz solą. Usmaż z obydwu stron na oliwie. Osącz.
Ciasto francuskie ułóż na blasze. Przykryj, piecz 5 min w 200°C. Odkryj, ułóż szpinak i bakłażan, posyp mozzarellą, pokrojoną cebulką dymką, ziarnami dyni i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie