Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowe ruloniki na jaglance"
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 99
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1376
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 353
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 192
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 99
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1376
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 353
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 192
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Kaszę wsyp na sitko, wypłucz ją pod zimną bieżącą wodą, osącz. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij cebulę z czosnkiem, wsyp kaszę i smaż 2 min. Po tym czasie wlej gorący bulion, wymieszaj. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj kaszotto ok. 20 min, mieszając co jakiś czas. 8 min przed końcem gotowania wsyp zielony groszek.
Bakłażan umyj, wytrzyj, odetnij końce. Pokrój wzdłuż na 8 cienkich plasterków. Oprósz je solą, po 3 min opłucz i osusz na ręczniku papierowym. Fetę rozgnieć widelcem. Dodaj połowę posiekanego czosnku, przypraw pieprzem i ew. solą. Nadzieniem posmaruj bakłażany, zwiń roladki. Każdą zwiąż wąsem szczypiorku (aby się nie łamał, włóż go na chwilę do wrzątku). Roladki usmaż na pozostałej oliwie. Osącz je na papierowym ręczniku.
Jogurt przypraw solą i chili. Kaszotto wymieszaj z mascarpone i resztą szczypiorku, dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż na półmisek, rozłóż roladki. Polej je sosem, posyp grubo mielonym czerwonym pieprzem.Źródło: Tina