Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany faszerowane"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Z umytych, przekrojonych na pół bakłażanów wydrążamy środki. Miąższ kroimy. Na łyżce oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Dorzucamy miąższ bakłażanów, chwilę smażymy. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę. Umyte zioła siekamy.
Ryż gotujemy na sypko w wywarze z jarzyn. Mieszamy z przygotowanym farszem, pomidorami i ziołami, doprawiamy solą i pieprzem.
Obrane pieczarki tniemy na plasterki, lekko posypujemy solą i pieprzem. Farszem napełniamy wydrążone połówki bakłażanów. Układamy w natłuszczonej formie, wokół kładziemy dekoracyjnie pieczarki, całość skrapiamy resztą oliwy, przykrywamy folią aluminiową.
Zapiekamy w piekarniku o temperaturze w 190oC do chwili, gdy bakłażany będą miękkie. Dekorujemy ziołami, podajemy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,10 zł.Źródło: Rewia