Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane warzywami"
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 313
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 776
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 313
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 776
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż na pół, delikatnie wydrąż miąższ, po czym pokrój go w kosteczkę i posyp solą.
Paprykę owiń w srebrną folię i włóż na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu ostudź i zdejmij skórkę. Pokrój warzywo na drobne kawałki razem ze sparzonymi wcześniej i obranymi pomidorami.
Cebulę posiekaj, po czym podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dołóż posiekany czosnek, paprykę, kostkę bakłażana oraz pomidory. Po chwili duszenia dosyp sól, pieprz, cukier i suszone zioła. Całość wymieszaj i nałóż do wydrążonych bakłażanów.
Włóż danie do piekarnika i piecz 20 minut. Gotowe posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV