Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranek z orzechami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36060
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 392
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36060
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 392
Składniki
Masło zmiksuj z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsyp sypkie produkty, wymieszaj, dodaj zapach waniliowy.
Formę na baranka posmaruj tłuszczem, posyp kaszą manną. Włóż ciasto (do 3/4 wysokości formy). Piecz około 30 min w temp. 160°C. Wyjmij ciasto z piekarnika. Dopiero po 10 minutach wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem.
Porcje 10. 85 min. Cena 0,90 zł. Kalorie 237.
<strong>Przepis przysłała Anna Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Bella Relaks