Do góry

Desery Przepis na:

Bardzo czekoladowe brownie z czereśniami.

Bardzo czekoladowe brownie z czereśniami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 212

Dodano:

Odsłon: 229

Jeśli kochasz czekoladę to pokochasz to ciasto. Jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Rewelacyjnym dodatkiem do tego ciasta są czereśnie, ale równie wspaniale smakować będzie z wiśniami czy malinami. Uwielbiam to kuszące połączenie czerwonych owoców z czekolada. Kolory flirtujące z okiem i w zniewalający sposób działające na zmysł smaku. Pycha! Zapraszam również do obejrzenia filmu pod przepisem.

Składniki

  • 250 G CZEREŚNI
  • 3/4 SZKLANKI CUKRU
  • 4 JAJKA
  • 2 ŁYŻKI KAKAO
  • 150 G MLECZNEJ CZEKOLADY
  • 150 G GORZKIEJ CZEKOLADY
  • 200 G MASŁA
  • 120 G MAKI PSZENNEJ
  • 2 ŁYŻECZKI CUKRU WANILIOWEGO
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • SZCZYPTA SOLI
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bardzo czekoladowe brownie z czereśniami.

Przygotowanie

  1. CZEREŚNIE WYDRYLOWAĆ Z PESTEK.

    CZEKOLADĘ DROBNO POKROIĆ I ROZPUŚCIĆ WRAZ Z MASŁEM NA PARZE, W KĄPIELI WODNEJ. ROZPUSZCZONĄ ODSTAWIĆ DO PRZESTUDZENIA.

  2. DO MISKI WRZUCIĆ JAJKA I UBIĆ JE NA PUSZYSTA MASĘ, WRAZ Z CUKRAMI I SZCZYPTA SOLI.



    WYSTUDZONA CZEKOLADĘ STOPNIOWO DODAWAĆ DO UBITYCH JAJEK, CAŁY CZAS MIESZAJĄC.

  3. KIEDY SKŁADNIKI DOBRZE SIĘ POŁĄCZĄ, PRZESIAĆ DO NICH MĄKE Z KAKAO I PROSZKIEM DO PIECZENIA. DOBRZE WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ LUB SZPATUŁKĄ.

    GOTOWA MASĘ PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY ( MOJA O WYMIARACH 24 X 24 CM) WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. NA WIERZCHU CIASTA UŁOŻYĆ WYPESTKOWANE CZEREŚNIE.

  4. PIEC W TEMPERATURZE 180 ST. C. GRZANIE GÓRA – DÓL, PRZEZ 30 – 35 MINUT.

    UPIECZONE CIASTO WYSTUDZIC NA KRATCE. GOTOWE MOŻNA POSYPAĆ CUKREM PUDREM LUB POLAĆ POLEWA CZEKOLADOWA.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń