Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Batonik z ziarnami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 245
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 76
...ale pyszny.
Odsłon: 335
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 245
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 76
...ale pyszny.
Odsłon: 335
Składniki
25 min • Porcja 440 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 10 porcji
Płatki kukurydziane kruszę, zalewam sokiem z grejpfruta. Czekolady topię z mlekiem na parze. Od razu dodaję pokruszone płatki, andruty oraz posiekane orzechy i ziarna.
Dokładnie mieszam. Ciepłą masę wykładam na folię aluminiową i formuję długi baton. Owijam go folią, wkładam do lodówki, by masa zastygła. Przed podaniem kroję baton w plastry.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Kobieta i życie