Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z kawowym kremem"
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6799
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 147
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6799
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 147
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj po 1 łyżce cukru, miksując. Masę przełóż do szprycy. Wyciskaj porcje bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, robiąc odstępy. Piecz przez 50 minut w 110°C, zmniejsz temperaturę do 90°C i piecz przez 20 minut. Wyjmij, wystudź.
Kawę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody, wystudź. Masło pokrój na małe kawałki, dodaj cukier, kawę rozpuszczalną, utrzyj mikserem. Dodaj zaparzoną kawę, wymieszaj.
Wyciskaj porcje kremu szprycą na bezy, przykrywaj drugą bezą, lekko dociskając. Każdą udekoruj porcją kremu, posyp kawą mieloną.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień