Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z marchewkowym brownie"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
Migdały podprażyć na patelni bez tłuszczu. Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, rozpuszczoną czekoladę, mleko, mąkę, przyprawę, kakao, proszek, sodę, wymieszać z marchewką i migdałami, wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką. Piec ok. 50-60 min w temp. 180oC.
Truskawki zmiksować z cukrem. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać porcjami mus i mascarpone. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto.
Białka ubić z dodatkiem kilku kropli aromatu, porcjami dodawać cukier. Pianę rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160oC na ok. 10 min, potem zmniejszyć temp. do 130oC i suszyć bezę jeszcze 1,5 godz. Ciasto dekorować pokruszoną bezą.
Idealna beza jest krucha na zewnątrz i wilgotna w środku. Na jedno białko należy użyć co najmniej 1/4 szklanki cukru.
ok. 180 minutŹródło: Twoje Imperium