Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezowy tort szwajcarski"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 133
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 133
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Białka ubij, stopniowo dosypując cukier. Dodaj kolejno żółtka, olej oraz przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Potem dołóż cynamon oraz startą dynię. Masę delikatnie wymieszaj.
Przelej ciasto do tortownicy o śr. 24 cm. Wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Ostudzone przekrój w poprzek na 3 części.
Dynię pokrój w kostkę, ugotuj, odcedź. Czekoladę roztop w rondelku. Połącz razem z serkiem mascarpone i zmiksuj przy pomocy blendera.
Gotowym kremem posmaruj każdy z trzech kawałków ciasta.
W kąpieli wodnej wymieszaj białka z cukrem, aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie zdejmij z ognia i ubijaj, aż masa stanie się sztywna.
Rozsmaruj ją na wierzchu i bokach tortu, tworząc fantazyjne wzory.
Całość opal palnikiem do creme brulée, by beza nabrała złocistego koloru.
120 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360Źródło: Super TV