Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezy na biszkopcie"
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2120
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 553
Szybka i smaczna
Odsłon: 9205
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 148
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2120
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 553
Szybka i smaczna
Odsłon: 9205
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 148
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. 7 białek ubij z cukrem kryształem na sztywno. Dodaj 7 żółtek oraz obydwie mąki przesiane razem z proszkiem do pieczenia.
Przygotowane ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz biszkopt ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.
Gotowy biszkopt wystudź, przekrój na 3 blaty. Przygotuj 3 arkusze pergaminu, obrysuj na nich dno tortownicy. Pozostałe białka ubij na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodaj 30 dag cukru pudru, a potem po łyżeczce soku z cytryny i kawy.
Masę wyłóż na pergamin, tworząc kształt odrysowanych spodów. Susz blaty bezowe około 120 min w temp. 140 st.
Kremówkę zmiksuj z mascarpone i resztą cukru pudru. Owoce oczyść, pokrój na kawałki lub wydrąż miąższ. Układaj na zmianę biszkopt, bezy, owoce i krem.
czas ok. 120 min; porcja – 390 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety