Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezy z bananami w czekoladzie"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z solą, dodawaj po łyżce cukru, cały czas miksując. Wlej sok z cytryny, wsyp mąkę, wymieszaj. Na papierze do pieczenia układaj małe kulki. Piecz pięć minut w temp. 180°C, a potem 90 minut w temperaturze 140°C.
Banany obierz, przekrój na pół, usmaż na maśle. Ułóż je na półmisku. Przyprawy wymieszaj. Czekoladę roztop z masłem. Obok bananów ułóż bezy, posyp przyprawami, cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami. Polej czekoladą.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień