Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biała kiełbasa na kapuście kiszonej"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2233
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1565
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2233
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1565
Składniki
Kapustę zalewam wodą, zagotowuję, po czym odcedzam i przelewam zimną wodą (dzięki temu nie będzie zbyt kwaśna). Cebulę obieram, siekam. Szklę na oleju, dodaję kapustę oraz grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Wrzucam listki laurowe, ziele, pokruszoną kostkę, oprószam pieprzem.
Duszę pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Gotową przekładam do naczynia żaroodpornego.
Kiełbaski rumienię na patelni, nacinam je i układam na kapuście. Posypuję majerankiem i piekę 30 min. 15 min przed końcem wbijam pomiędzy kiełbaski jajka i delikatnie je solę. Ew. posypuję je natką.
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Porcja kosztuje ok. 3 zł
ok. 70 min
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Tina