Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała rolada"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3299
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3299
Składniki
1Białka ubij z 10 dag cukru kryształu. Dodaj żółtka i mąkę, zmiksuj. Wylej ciasto na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 10 min w 180 st. Ciepły biszkopt zroluj, pozostaw do ostudzenia (usuń pergamin).
Z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru kryształu ugotuj budyń. Ostudź, utrzyj na krem z masłem i skórką pomarańczową. Rozwiń biszkopt, posmaruj dżemem i kremem, zroluj. Cukier puder utrzyj z 3 łyżkami soku z pomarańczy, polukruj ciasto.
czas ok. 55 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety