Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biały krem z warzyw"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Zalej letnim bulionem, rozbełtaj trzepaczką i zagotuj. Pokrój marchew, pietruszkę i brukselkę. Warzywa wsyp do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.
Następnie dodaj groszek i gotuj jeszcze przez 5 minut. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp szczypiorkiem.Źródło: TV14