Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z grzybami po cygańsku"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Kapustę płuczę, przekładam do garnka i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Grzyby rozmrażam, kroję w kosteczkę i smażę 5 min na maśle.Cebule obieram, razem z kiełbasą kroję w kostkę. Do grzybów dodaję cebulę, smażę ok. 3 min. Kiełbasę smażę na oleju.
Ugotowaną kapustę dobrze odciskam z wody, kroję na mniejsze kawałki. Dodaję podsmażone , podlewam szklanką wody, duszę 30 min. Pod koniec dodaję koncentrat, cukier, paprykę, ocet oraz sól i pieprz do smaku. Bigos najlepiej smakuje następnego dnia.Źródło: Tina