Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z mięsem karkówki i bakaliami"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Składniki
Karkówkę umyj, zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, oprósz solą. Ugotuj. Wyjmij z wywaru, ostudź, pokrój w kostkę. Wywar przecedź.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, zeszklij. Wsyp rodzynki, żurawinę, pokrojone śliwki i morele. Smaż 10 minut. Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Kapustę odciśnij, włóż do wywaru z gotowania karkówki. Dodaj startą marchewkę, boczek z owocami i karkówkę. Gotuj, aż kapusta zmięknie. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie