Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z modrej kapusty"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Kapustę kiszoną opłucz w ciepłej w wodzie, gotuj 30-40 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Ostudź, odciśnij, pokrój. Czerwoną kapustę poszatkuj. Zalej 2-3 szklankami wody, duś pod przykryciem 10 minut.
Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj razem z kiszoną kapustą do kapusty czerwonej, duś pod przykryciem ok. półtorej godziny. Boczek pokrój w kostkę, kiełbasę na plasterki, podsmaż. Dodaj do kapusty, wymieszaj.
Jabłko zetrzyj na tarce, dodaj do bigosu. Połącz. Dodaj koncentrat pomidorowy, skrop sokiem z cytryny i octem, przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie