Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigosik po wielkopolsku"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę pokrój. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i kapustę. Smaż na dużym ogniu, ciągle mieszając. Po 5 min zdejmij z ognia. Wymieszaj z gałką, solą i pieprzem.
Ziemniaki obierz, pokrój na cienkie plasterki. Formę do zapiekania natrzyj przekrojonym czosnkiem i masłem. Pieczeń pokrój w kostkę.
Ułóż pierwszą warstwę ziemniaków tak, by zachodziły na siebie na ok. 1 cm. Następnie rozłóż: połowę mięsa i kapusty, połowę pozostałych ziemniaków, resztę mięsa, kapusty, ziemniaków. Śmietankę połącz z serem. Polej ziemniaki. Piecz 60 min w 190°C. Posyp natką.Źródło: Naj