Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigosik z czerwonej kapusty ze schabem"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Schab opłucz, wytrzyj papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym smalcu. Dołóż kapustę i mięso oraz listki laurowe, goździki i jagody jałowca. Zalej 1 litrem wody. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem kajeńskim. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 45 minut.
W tym czasie ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włoszczyznę oczyść, obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Przygotowane jarzyny dodaj do potrawki 15 minut przed końcem gotowania. Całość ponownie przypraw solą i pieprzem oraz cukrem (ew. odrobiną soku z cytryny). Przed podaniem potrawkę polej kwaśną śmietaną. Połóż na niej konfiturę z porzeczek. Udekoruj według uznania.Źródło: Naj