Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z jeżynami"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Składniki
Ubij na sztywno jajka z cukrami. Dodaj obie mąki, proszek, mleko, masło. Wymieszaj. Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Na wierzchu ułóż jeżyny. Piecz 45 min w temp. 180°C. Wyjmij ciasto, ostudź.
Rozpuść obie galaretki w pół litra wrzątku. Za pomocą strzykawki nasącz zimne już ciasto. Odstaw, aby galaretka stężała.
<strong>Weronika Chilmon z Raciborza</strong>Źródło: Takie jest życie