Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z orzechami"
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5204
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 72
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5204
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 72
Składniki
Orzechy wyłuskaj. Wyłóż na deskę do krojenia i drobno posiekaj. Nie blenduj ich, bo będą zmiażdżone i przez to zbyt wilgotne do biszkoptu.
Białka oddziel od żółtek. Dodaj do nich szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Dodaj żółtka i wymieszaj delikatnie. Dodaj cukier i ponownie wymieszaj. Na końcu wmieszaj bułkę tartą i cynamon.
Delikatnie wmieszaj orzechy. Piecz biszkopt przez 40 minut w temperaturze 160°C.Źródło: Takie jest życie